Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου - Compass Adventures | Trekking - Skiing - Mountain Bike | Activities Station Elati, Zagori

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Βικος

Η πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου είναι ένα must για όσους βρεθούν στα Ζαγοροχώρια! Βραχοσκεπές και ορθοπλαγιές που προκαλούν δέος, αναγνωρίζουμε ενδημικά βότανα και φυτά περπατώντας δίπλα στη κοίτη του ποταμού. Περπατήστε στον πυρήνα του Δρυμού, και στο Γεωλογικό Πάρκο υπό την αιγίδα της UNESCO.

Περιγραφή: Η συνάντηση γίνεται στη κεντρική πλατεία του Μονοδεντρίου, όπου γίνεται και μια μικρή ενημέρωση από τον συνοδό της εκδρομής. Αφού σας δωθεί και ο απαραίτητος εξοπλισμός, (μπαστούνια πεζοπορικά, αδιάβροχα) και ένα μικρό ατομικό κολατσιό, ξεκινάμε την πεζοπορία. Αρχικά το μονοπάτι κατηφορίζει στην κοίτη του ποταμού, και μετά κινούμαστε παράλληλα με το ποτάμι. Σε πολλά σημεία θα το συναντήσουμε αλλά και θα περπατήσπουμε στην κοίτη του. Στη μέση περίπου της διαδρομής υπάρχει πηγή και γίνεται στάση σε όμορφο παραποτάμιο μέρος. Αφου ξεκουραστούμε, συνεχίζουμε για τις πηγές του Βοϊδομάτη, και το μοναστήρι της Παναγίας, κοντα στις πηγές, ένα ονειρεμένο μέρος, όπου και εκεί γίνεται στάση για ξεκούραση, ενώ οι πιο γενναίοι, μπορούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά! Στη συνέχεια ανηφορίζουμε για το χωριό Βίκος, και καθώς ανεβαίνουμε, ξεδιπλώνεται η θέα της βαθύτερης Ελληνικής χαράδρας! Το μεγαλείο του Βίκου!

Διάρκεια: 6-7 ώρες Δυσκολία: Μέτρια
Σημείο σηνάντης : Πλατεια Μονοδεντρίου, κάτω πάρκινγκ

Για την πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου
Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:                   Τι Παρέχουμε :
Σακίδιο 25-30lt                             Πεζοπορικά μπαστούνια
Παγούρι με νερό                            Αδιάβροχο
Καπέλο                                  Σακίδιο (αν χρειαστεί)
Fleece                                   Συνοδό Βουνού
Φωτογραφική μηχανή                        Μεταφορά πίσω στο Μονοδέντρι

Εντυπώσεις από τη διαδρομή: