Δραστηριoτητες

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΙΟΝΟΡΑΚΕΤΕΣ

Κάνοντας εξορμήσεις με χιονορακέτες σας δίνεται η εμπειρία να περπατήσετε στο χιόνι χωρίς να βουλιάζετε! Πολλά χρόνια πριν, οι ντόπιοι χρησιμοποιούσαν τις «χιονορακέτες» (κλάπες) για την ευκολία των μετακινήσεων τους το χειμώνα! Για εμάς πλέον έχει γίνει τρόπος διασκέδασης και γνωριμίας του χειμερινού βουνού.

Στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, οργανώνουμε μικρές εκδρομές, με πανσέληνο ή στη δύση του ηλίου και απολαμβάνουμε μοναδικά χειμερινά τοπία! Στο ορειβατικό καταφύγιο του Σμόλικα μας δίνεται η δυνατότητα για εκδρομές με χιονορακέτες, διαμονή στο καταφύγιο, μέσα στη καρδιά του χειμώνα σε όμορφο δασικό τοπίο!

Στο Σιωπηλό Δάσος

Ξεκινάμε από τη βάση του Χ.Κ. Βασιλίτσας, (τριθέσια καρέκλα) και κατευθυνόμαστε προς τα πυκνά δάση οξιάς του βουνού. Η διαδρομή γίνεται πάνω σε έναν δασικό δρόμο ο οποίος προσφέρει πανέμορφες θέες στα βουνά των Γρεβενών! Τέλος φτάνουμε στα σμιξώματα των ρεμάτων που έρχονται από τις κορυφές των βουνών, όπου χαλαρώνουμε απολαμβάνοντας τσάι, τσιπουράκι και μικρό κολατσιό! Διάρκεια 3 ώρες, εύκολη.

Στη Λίμνη της Βασιλίτσας

Μια διαδρομή στα Αλπικά λιβάδια της Βασιλίτσας, στη παγωμένη λίμνη! Απολαύστε τα μαγικά χιονισμένα τοπία και διασκεδάστε με άλματα και βουτιές στο χιόνι!! Επιστροφή στο χιονοδρομικό όπου ξεκουραζόμαστε με ζεστό καφεδάκι και τσιπουράκι! Διάρκεια 1:30 ώρα, εύκολη.


 Fullmoon & Sunrise

 Η μοναδική εμπειρία να περπατήστε κάτω από το φως του φεγγαριού, μια βόλτα στη λίμνη, δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι  βρισκόμαστε στην Αλάσκα!! Απολαύστε την ανατολή του ηλίου από τα 2000 μέτρα! Με λίγο περπάτημα φτάνουμε στην κορυφή  Μπαλντούμα όπου με ζεστό καφεδάκι απολαμβάνουμε την ανατολή του ηλίου, που ξεπροβάλει πίσω από τον Όλυμπο! Διάρκεια  1 με 2 ώρες, εύκολη.

 Στα υψίπεδα του Βραδέτου (Ζαγορι)

 Στα Ζαγοροχώρια το χειμώνα δεν γίνονται και πολλά, ο καιρός δύσκολος και το χιόνι πολύ!! Στα ψηλά λιβάδια του Βραδέτου, γίνεται όμως πολύ ωραίο περπάτημα με χιονορακέτες, με θέα τις χιονισμένες κορυφές της Τύμφης!

Διήμερες – Τριήμερες διασχίσεις

Μοναδικές χειμερινές εξορμήσεις με χιονορακέτες στα χιονισμένα δάση και βουνά της Πίνδου! Κάθε χρόνο οργανώνουμε διήμερες και τριήμερες εκδρομές σε διαφορετικούς προορισμούς. Διανυκτέρευση σε καταφύγια ή και σε γραφικούς ξενώνες, δίπλα από το τζάκι! Βάλια Κάλντα, Μέτσοβο, Βασιλίτσα είναι μερικές περιοχές που επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο! Προγράμματα καθώς και τιμές θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα!

Σε όλες τις διαδρομές περιλαμβάνεται: Πιστοποιημένος Συνοδός Βουνού, χιονορακετες, μπατόν, σακίδιο, ζεστό ρόφημα και τσιπουρακι!!  Για απλή ενοικίαση χιονορακέτας, θα μας βρείτε στο Ξενοδοχείο Αρχονταρίκι. Μαζί με την ενοικίαση σας δίνουμε πληροφορίες για το πώς λειτουργούν, καθώς και για διαδρομές που μπορείτε να περπατήσετε.

Επικοινωνήστε για περισσότερες λεπτομέρειες!