Δραστηριoτητες

Ημερήσιες πεζοπορίες στα Ζαγοροχώρια

Μερικές προτάσεις για Ημερήσιες πεζοπορίες στα Ζαγοροχώρια, ένας ιδανικός τόπος για hiking/trekking εξορμήσεις!

View from the path

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ

Η πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου είναι ένα must για όσους βρεθούν στα Ζαγοροχώρια! Βραχοσκεπές και ορθοπλαγιές που προκαλούν δέος, αναγνωρίζουμε ενδημικά βότανα και φυτά περπατώντας δίπλα στη κοίτη του ποταμού. Περπατήστε στον πυρήνα του Δρυμού, και στο Γεωλογικό Πάρκο υπό την αιγίδα της UNESCO.  Λεπτομέρειες εδώ

Διάρκεια 6-7 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια

________________________________________________________________________________

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ

Για τη πεζοπορία στη Δρακόλιμνη, ξεκινάμε από το χωριό Μικρό Πάπιγκο με το πρώτο τμήμα της διαδρομής να ξετυλίγεται ανάμεσα σε βελανιδιές, γαύρους, σφεντάμια, κρανιές, λεπτοκαρυές, κέδρους και θάμνους. Η διαδρομή συνεχίζει ανηφορικά και καθώς απομακρυνόμαστε από το δάσος, γίνονται ορατοί οι εντυπωσιακοί κάθετοι ασβεστολιθικοί βράχοι που αλλιώς λέγονται ‘Πύργοι της Αστράκας’. Στη συνέχεια φτάνουμε στο ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας σε υψόμετρο 1950μ. όπου η θέα είναι μοναδική προς το μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου της Τύμφης, ο οποίος αποτελείται από ψηλές κορυφές και βαθιές κοιλάδες, με μία πολύ σπάνια και ιδιαίτερα εντυπωσιακή γεωμορφολογία.  Λεπτομέρειες εδώ

Διάρκεια 8-9 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)

_________________________________________________________________________________________

ΓΕΦΥΡΙΑ & ΧΩΡΙΑ

Περιγραφή: Ιδανική πεζοπορία για κάποιον που θέλει να γνωρίσει το Ζαγόρι και την ιστορία του. Είναι μια πεζοπορική ξενάγηση και διασχίζει τη σκάλα Βίτσας , γεφύρι Μίσιου, Κουκούλι και Κήπους όπου επισκεπτόμαστε τα γεφύρια Μύλου και Πλακίδα.

Διάρκεια 3 ώρες, Δυσκολία: Καμία

 

_________________________________________________________________________________________

ΒΙΚΟΣ – ΠΑΠΙΓΚΟ 

Περιγραφή: Για όσους δεν μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι του Βίκου, υπάρχει μια πιο εύκολη αλλά και εξίσου όμορφη πεζοπορία, ξεκινάμε από το χωριό Βίκος και βαδίζουμε προς τις πηγές του Βοϊδομάτη, όπου και κάνουμε στάση στο εκκλησάκι της Παναγίας. Συνεχίζουμε ανηφορικά προς τα «Ψηλά Κουκούλια», όπου έχουμε πανέμορφες θέες προς το φαράγγι του Βοϊδομάτη. Η πεζοπορία μας τελειώνει στο Μικρό ή στο Μεγάλο Πάπιγκο με μικρή διαφορά 20 λεπτών.

Διάρκεια 4ώρες, Δυσκολία: Καμία

___________________________________________________________________________________

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ 

Περιγραφή: Ξεκινάμε από το γεφύρι της Αρίστης και παραλληλα με το ποτάμι βαδίζουμε σε πανέμορφο πλατανόδασος. Στη μονή Αγίων Αναργύρων κάνουμε στάση και συνεχίζουμε δίπλα στα κρυστάλινα νερά του ποταμού. Στο παλιό γεφύρι της Κλειδωνιάς τερματίζουμε και επιστρέφουμε στο ξενώνα μας.

Διάρκεια 2.30-3 ώρες, Δυσκολία: Καμία

 

Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται: πιστοποιημένος συνοδός βουνού, μεταφορές, πεζοπορικός εξοπλισμός (μπαστούνι, σακίδιο, αδιάβροχο). 

 

Για περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας