Δραστηριoτητες

Ημερήσιες πεζοπορίες στα Ζαγοροχώρια

Μερικές προτάσεις για Ημερήσιες πεζοπορίες στα Ζαγοροχώρια, ένας ιδανικός τόπος για hiking/trekking εξορμήσεις!

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ

Διάρκεια 6-7 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια

Περιγραφή: Συνάντηση στον ξενώνα, μεταφορά στο Μονοδέντρι, κατηφορίζουμε τη σκάλα Μονοδεντρίου, περίπου 50 λεπτά, στη συνέχεια περπατάμε παράλληλα με την κοίτη, κάποια περάσματα χρησιμοποιούμε τα χέρια μας, στάση στη βρύση Κλήμα, συνεχίζουμε σε πολύ ήπιο μονοπάτι, στάση στις πηγές Βοϊδομάτη, ανηφορίζουμε για χωριό Βίκο περίπου 40 λεπτά. Η διαδρομή μπορεί ενναλλακτικά να συνεχίσει για Πάπιγγο, επιπλέον 2 με 2.30 ώρες.

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ

Διάρκεια 8-9 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)

Περιγραφή: Συνάντηση στον ξενώνα, μεταφορά στο Μικρό Πάπιγκο, ξεκινάμε ανηφορικά για το καταφύγιο της Αστράκας σε περίπου 3 ώρες. Από το καταφύγιο 1.30 ώρα για τη λίμνη, επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.

ΓΕΦΥΡΙΑ & ΧΩΡΙΑ

Διάρκεια 3 ώρες, Δυσκολία: Καμία

Περιγραφή: Ιδανική πεζοπορία για κάποιον που θέλει να γνωρίσει το Ζαγόρι και την ιστορία του. Είναι μια πεζοπορική ξενάγηση και διασχίζει τη σκάλα Βίτσας , γεφύρι Μίσιου, Κουκούλι και Κήπους όπου επισκεπτόμαστε τα γεφύρια Μύλου και Πλακίδα.

Στην επιστροφή κάνουμε και μικρή ξενάγηση στο Δίλοφο.

ΒΙΚΟΣ – ΠΑΠΙΓΚΟ 

Διάρκεια 4ώρες, Δυσκολία: Καμία

Περιγραφή: Για όσους δεν μπορούν να διασχίσουν το φαράγγι του Βίκου, υπάρχει μια πιο εύκολη αλλά και εξίσου όμορφη πεζοπορία, ξεκινάμε από το χωριό Βίκος και βαδίζουμε προς τις πηγές του Βοϊδομάτη, όπου και κάνουμε στάση στο εκκλησάκι της Παναγίας. Συνεχίζουμε ανηφορικά προς τα «Ψηλά Κουκούλια», όπου έχουμε πανέμορφες θέες προς το φαράγγι του Βοϊδομάτη. Η πεζοπορία μας τελειώνει στο Μικρό ή στο Μεγάλο Πάπιγκο με μικρή διαφορά 20 λεπτών.

ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗ 

Διάρκεια 2.30-3 ώρες, Δυσκολία: Καμία

Περιγραφή: Ξεκινάμε από το γεφύρι της Αρίστης και παραλληλα με το ποτάμι βαδίζουμε σε πανέμορφο πλατανόδασος. Στη μονή Αγίων Αναργύρων κάνουμε στάση και συνεχίζουμε δίπλα στα κρυστάλινα νερά του ποταμού. Στο παλιό γεφύρι της Κλειδωνιάς τερματίζουμε και επιστρέφουμε στο ξενώνα μας.

Σε όλες τις τιμές περιλαμβάνεται: πιστοποιημένος συνοδός βουνού, μεταφορές, πεζοπορικός εξοπλισμός (μπαστούνι, σακίδιο, αδιάβροχο). 

 

Για περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας