Δραστηριoτητες

Ημερήσιες ποδηλατοβόλτες στο Ζαγόρι

bike zagori

Κάνοντας ημερήσιες ποδηλατοβόλτες στο Ζαγόρι, μπορείτε να ανακαλύψτε μοναδικά τοπία, διαδρομές και χωριά! Διαδρομές για όλα τα επίπεδα, δοκιμάστε το!

1η Διαδρομή Αυγερινός – Καπέσοβο – Κουκούλι – Κήποι

Υψομ. Διαφορά: 550μ. Διάρκεια: 1.30-2.00 ώρες, Δυσκολία: Εύκολη

21χιλ., 95% κατηφόρα, 5% ευθεία, 14χιλ χωματόδρομος, 7χιλ άσφαλτος

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠεριγραφή: Συνάντηση στη βάση μας στους Κήπους. Διαλέγουμε ποδηλατικό εξοπλισμό και ξεκινάμε για την εκκίνηση της διαδρομής, στηντοποθεσία Αυγερινός στην περιοχή του Βραδέτου. Μετά από περίπου 45 λεπτά διαδρομής με το αυτοκίνητο, ξεκινάμε να ποδηλατούμε κατηφορικά προς Καπέσοβο. Η διαδρομή συνεχίζει από χωματόδρομο προς Κουκούλι και μετά προς Κήπους, επίσκεψη-ξενάγηση στα γεφύρια, Πλακίδα – Μύλου. Τέλος διαδρομής, επιστροφή με αυτοκίνητο στη βάση μας.

 

2η Διαδρομή Ελάτη – Δίκορφο – Ριζιανά – Κήποι

Υψομ. Διαφορά: 150μ. Διάρκεια: 2.00-2.30 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια (Τεχνική)

20χιλ., 70% κατηφόρα, 15% ευθεία, 15% ανηφόρα, 9χιλ χωματόδρομος, 11χιλ άσφαλτος

Περιγραφή: Συνάντηση στη βάση μας στους Κήπους. Διαλέγουμε ποδηλατικό εξοπλισμό και ξεκινάμε για την εκκίνηση της διαδρομής, προς το χωριό Ελάτη. Ξεκινάμε ποδηλατόντας τον κεντρικό δρόμο προς Δίκορφο και πριν το χωριό μπαίνουμε σε έναν χωματόδρομο μέσα σε πανέμορφο δάσος με θέα την Τύμφη και το φαράγγι του Βίκου, συνεχίζουμε κατηφορικά προς τα Ριζιανά. Βγαίνουμε σε άσφαλτο και ευκολα καταλήγουμε στους Κήπους επίσκεψη-ξενάγηση στα γεφύρια, Πλακίδα – Μύλου. Τέλος διαδρομής, επιστροφή με αυτοκίνητο στη βάση μας.

 

3η Διαδρομή: Στα δάση του Γυφτόκαμπου

Υψομ. Διαφορά: 150μ. Διάρκεια: 2.30-3.00 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια (φυσική κατάσταση)

23χιλ., 50% κατηφόρα, 50% ανηφόρα, 20 χιλ. xωματόδρομος, 3 χιλ. άσφαλτος

bikezagori6Περιγραφή: Συνάντηση στη βάση μας στους Κήπους. Διαλέγουμε ποδηλατικό εξοπλισμό και ξεκινάμε για την εκκίνηση της διαδρομής, προς το Γυφτόκαμπο. Εκεί μπαίνουμε σε ένα χωματόδρομο και σε πανέμορφο πευκόδασος. Η διαδρομή μας είναι κυκλική και ξεκινάει με ήρεμη ανηφόρα και κατηφορίζει όμορφα προς τις Σαρακατσάνικες στάνες. Εκεί κάνουμε στάση για μια επίσκεψη και συνεχίζουμε κατηφορικά μέχρι το αυτοκίνητο. Καταπληκτική διαδρομή από άποψη θέας και φυσικής ομορφιάς.

 

Όλες οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν, ποδήλατο, κράνος, γάντια, έμπειρο όδηγό και μεταφορές