Δραστηριoτητες

PINDOS MOUNTAIN BIKE CROSS

Από το καλοκαίρι του 2011 και κάθε καλοκαίρι διοργανώνουμε με επιτυχία το PINDOS MOUNTAIN BIKE CROSS μια από τις πιο όμορφες διασχίσεις με ποδήλατα, στα παρθένα δάση του Σμόλικα, Βασιλίτσας και Βάλια Κάλντα. 3 μέρες με συνολικά 110χμ στους χωματόδρομους των πιο άγριων βουνών της Ελλάδας.

1η Μέρα

Άφιξη και συνάντηση στα Γρεβενά και μεταφορά με τα μινι μπας στo Δίστρατο στους πρόποδες της Βασιλίτσας. Ενημέρωση για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. (Φυσικά με συνοδεία ποτού και φαγητού!!)

2η Μέρα

Φορτώνουμε τα ποδήλατά μας και τον εξοπλισμό μας και οδικώς φτάνουμε στη Σαμαρίνα. Ξεκινάμε με τα ποδήλατά μας με κατεύθυνση το Δίστρατο, μέσα από τα δάση του Σμόλικα, διασχίζουμε τη Βάλια Κίρνα, πανέμορφες θέες και κατηφορική διαδρομή μέχρι τον ποταμό Μπριαζώτη, όπου κάνουμε στάση για μπανάκι!! Το Δίστρατο είναι κοντά και τακτοποιούμαστε στα δωμάτια, ραντεβού στη πλατεία για ενημέρωση!!

3η Μέρα

Σήμερα ξεκινάμε λίγο ανηφορικά αλλα σύντομα θα ανταμοιφθούμε! Η διαδρομή γίνεται πάλι σε δάση πεύκου με πανοραμικές θέες προς τον Αώο και τη Βάλια Κάλντα. Στη Βοβούσα καταλήγουμε στο καταφύγιο, όπου και διανυκτερεύουμε.

4η Μέρα (προαιρετική)

Νωρίς το πρωί, φορτώνουμε τον εξοπλισμό μας και τα ποδήλατα και ανηφορίζουμε προς την Τίζα, που είναι η είσοδος προς τον πυρήνα της Βάλια Κάλντα. Ακολουθούμε κατηφορικό δρόμο μέχρι τον πυρήνα του δρυμού, όπου ξεκουραζόμαστε. Έπειτα συνεχίζουμε σε βατό χωματόδρομο μέχρι τον Αυχένα Μηλιάς, όπου μας περιμένει το αυτοκίνητο για την μεταφορά μας προς Γρεβενά.

 

Οι διαδρομές είναι για όλο τον κόσμο, σκοπός μας είναι η απόλαυση του τοπίου και της δραστηριότητας. Μπορείτε να συμμετέχετε όποια μέρα θέλετε!

Περιλαμβάνει: όλες τις μεταφορές από την μέρα συνάντησης μέχρι την 4η μέρα, οδηγό συνοδό για τη δραστηριότητα. Διατίθεται πλήρης ποδηλατικός εξοπλισμός (ποδήλατο, κράνος, γάντια, σακίδιο) καθώς και αντίσκοινα 2-3 ατόμων.