ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

elati

Κάποιες χρησιμες συμβουλες για τις περιοχές που δραστηριοποιείται η Compass Adventures, υπαρχουν μερικές ιδιαιτερότητες καθώς επίσης κάποια πράγματα που καλό είναι οι επισκέπτες μας να γνωρίζουν.

Όσοι κινηθείτε στα Ζαγοροχώρια, την περιοχή του Βίκου, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν υπάρχουν ευκολίες στο να βρίσκεις άμεσα πράγματα βασικής ανάγκης. ΑΤΜ έχουν εγκατασταθεί στα πιο μεγάλα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου Πάπιγκο και Μονοδέντρι. Κάποια παντοπωλεία υπάρχουν σε διάφορα μέρη όπως στο χωριό Τσεπέλοβο, στην Αρίστη αλλά και στο Πάπιγκο. Όλα τα παντοπωλεία έχουν είδη βασικής ανάγκης και διατροφής. Για βενζίνη το μοναδικό βενζινάδικο στο Ζαγόρι είναι στην περιοχή των Ασπραγγέλων στο δρόμο που ερχεται από το χωριό Μεταμόρφωση. Φαρμακείο θα βρει κάποιος στο χωριό Ασπράγγελοι αλλά κέντρο υγείας δεν υπάρχει παρά μόνο στο Καλπάκι, Κόνιτσα και Γιάννενα. Τους χειμερινούς μήνες πάντα αλυσίδες μαζί μας!!

Όσοι βέβαια θα κινηθείτε στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου τη βόρειας Πίνδου, οι δρόμοι σε κάποια σημεία χρειάζονται προσοχή!

Για την περιοχή της Βασιλίτσας, πάλι προσέχουμε να έχουμε γεμάτο το ρεζερβουάρ της βενζίνης (όσο μπορούμε), γιατί το κοντινότερο βενζινάδικο είναι στο χωριό Μαυραναίοι περίπου 35χμ από το χιονοδρομικό. Επίσης στα χωριά Σαμαρίνα και Σμίξη υπάρχουν παντοπωλεία και μινι μαρκετ, ενώ τράπεζες φαρμακεία και ΑΤΜ μόνο στα Γρεβενά! Πάντα αλυσίδες στο αυτοκίνητο!!

Όσοι συμμετέχετε σε δραστηριότητες, παρακαλούμε να είστε πάντα προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα ρουχα και εξοπλισμό ανάλογα τη δραστηριότητα!