Διάσχιση Σμόλικα

Πληροφορίες

3 μέρες

2637 μ

Χωριό Δίστρατο

Ελάτε να περπατήσουμε στο δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας, και ανεβείτε στην ψηλότερη κορυφή της Πίνδου! Η διάσχιση του Σμόλικα, είναι μια διήμερη πεζοπορία, που μας οδηγεί μέσα στα δάση Ρόμπολου και μαύρης Πεύκης, στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Σμόλικας (2637μ).

Το όμορφο αυτό trekking, μας οδηγεί στα χωριά της Λάκας Αώου, στο καταφύγιο Σμόλικα , την όμορφη Δρακόλιμνη, και στο πασίγνωστο βλαχοχώρι της Σαμαρίνας. Όλα αυτά, με τα πόδια!

Η εκδρομή γίνεται εφόσον συμπληρωθεί το μίνιμουμ 4 ατόμων.

Τιμές

Αριθμός ατόμων

Τιμή€/άτομο

Αριθμός ατόμων

Τιμή€/άτομο

Αριθμός ατόμων

Τιμή€/άτομο

Αριθμός ατόμων

Τιμή€/άτομο

Η τιμή περιλαμβάνει

Πιστοποιημένους συνοδούς

 Μεταφορές για την πρώτη μέρα

1 διανυκτέρευση στο καταφύγιο

1 διανυκτέρευση σε ξενώνα

Γεύμα στο τέλος της 2ης μέρας

Highlights

 Κατάκτηση της ψηλότερης κορυφής της Πίνδου

 Πεζοπορία σε πυκνά δάση μαύρης πεύκης

Περίοδος υλοποίησης

Μάιο – Οκτώβριο (θα ανακοινωθούν ημερομηνίες)

Τι να φέρω/φορέσω στην περιήγηση

Άνετο παντελόνι πεζοπορίας

Ζεστά ρούχα (fleece)

Αδιάβροχα τζάκετ

Παγούρι για νερό

Πεζοπορικά παπούτσια (μποτάκια)

Καπέλο, γυαλιά ηλίου, κρέμα αντηλιακή

Φωτογραφίες

Αναλυτικά (3 μέρες)

 • 1

  1η μέρα

  Το σημείο συνάντησης είναι το χωριό Δίστρατο, από όπου θα επιβιβαστούμε στα βανάκια μας και θα κατευθυνθούμε προς το καταφύγιο, Σμόλικα στo Παλιοσέλι. Εκεί γίνεται ενημέρωση για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας, και γνωριμία με το γκρουπ.

 • 2

  2η μέρα

  Νωρίς το πρωί ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη διάσχιση, του ψηλότερου βουνού της Πίνδου! Η διαδρομή ξεκινάει ανηφορικά σε πυκνό δάσος, και σιγά σιγά, εμφανίζονται οι πρώτες θέες, πλησιάζοντας στα αλπικά του Σμόλικα. Πρώτος μας σταθμός η Δρακόλιμνη του Σμόλικα, μπροστά μας η κορυφή. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε για κορυφή στα 2637μ, και διασχίζουμε για αρκετή ώρα τα αλπικά του Σμόλικα περνώντας τη Μοάσια (2611μ), το διάσελο της Σκάλας, και κάποιες μικρότερες κορυφές! Πριν τη Σαμαρίνα κατηφορίζουμε σε πυκνό πευκοδάσος. Διανυκτέρευση σε ξενώνα στη Σαμαρίνα. Διάρκεια 9-10 ώρες μέτριας δυσκολίας

 • 3

  3η μέρα

  Μια ακόμη όμορφη διασχιση, αυτή τη φορά πιο εύκολη, το παλιό μονοπάτι για Δίστρατο! Κατηφορίζουμε προς το παλιο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής, και λίγο πιο κάτω ξεκινάει το μονοπάτι, παλιά η σήμανση του, αλλα καλοδιατηρημένο, διασχίζει τις δυτικές πλαγιές της Γομάρας. Εκπληκτικές οι θέες προς Σμόλικα και της παρθένας κοιλάδας Βάλια Κίρνα. Καταλήγουμε στο Δίστρατο όπου και τελειώνει το διήμερο μας. Διάρκεια 7-8 ώρες Δυσκολία: Μέτρια


Τοποθεσία

Sign In