ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

elati

Στις περιοχές που δραστηριοποιείται η Compass Adventures, υπαρχουν μερικές ιδιαιτερότητες καθώς επίσης κάποια πράγματα που καλό είναι οι επισκέπτες μας να γνωρίζουν.

Όσοι κινηθείτε στα Ζαγοροχώρια, την περιοχή του Βίκου, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν υπάρχουν ευκολίες στο να βρίσκεις άμεσα πράγματα βασικής ανάγκης. ΑΤΜ ή τράπεζα δεν υπάρχουν σε κανένα χωριό. Η μόνη περίπτωση ΑΤΜ είναι στο Καλπάκι και τράπεζα σε Κόνιτσα και Γιάννενα. Παντοπωλεία υπάρχουν σε διάφορα μέρη όπως στο χωριό Τσεπέλοβο, στην Αρίστη, στους Ασπραγγέλους και στην είσοδο του Ζαγορίου από Ασπραγγέλους στο κέντρο ενημέρωσης. Όλα τα παντοπωλεία έχουν είδη βασικής ανάγκης και διατροφής. Για βενζίνη τα πιο κοντινά βενζινάδικα στο Ζαγόρι είναι στην περιοχή των Ασπραγγέλων στο δρόμο που ερχεται από το χωριό Μεταμόρφωση. Φαρμακεία και κέντρα υγείας δεν υπάρχουν παρά μόνο στο Καλπάκι, Κόνιτσα και Γιάννενα. Τους χειμερινούς μήνες πάντα αλυσίδες μαζί μας!!

Για την περιοχή της Βασιλίτσας, πάλι προσέχουμε να έχουμε γεμάτο το ρεζερβουάρ της βενζίνης (όσο μπορούμε), γιατί το κοντινότερο βενζινάδικο είναι στο χωριό Μαυραναίοι περίπου 35χμ από το χιονοδρομικό. Επίσης στα χωριά Σαμαρίνα και Σμίξη υπάρχουν παντοπωλεία και μινι μαρκετ, ενώ τράπεζες φαρμακεία και ΑΤΜ μόνο στα Γρεβενά! Πάντα αλυσίδες στο αυτοκίνητο!!

Όσοι συμμετέχετε σε δραστηριότητες, παρακαλούμε να είστε πάντα προετοιμασμένοι με τα κατάλληλα ρουχα και εξοπλισμό ανάλογα τη δραστηριότητα!vasilitsa