Διήμερη διάσχιση Πίνδου με χιονορακέτες - Compass Adventures | Trekking - Skiing - Mountain Bike | Activities Station Elati, Zagori

Διήμερη διάσχιση Πίνδου με χιονορακέτες

Μια μοναδική εμπειρία η Δήμερη διάσχιση Βόρειας Πίνδου με χιονορακέτες, περπατώντας πάνω σε χιονισμένες πλαγιές και αναβιώνοντας παλιές τεχνικές μετακίνησης στα χιόνια! Ξεκινάμε από το χωριό Αβδέλα, ένα από τα ψηλότερα Βλαχοχώρια των Γρεβενών, διασχίζουμε τη Βασιλίτσα καταλήγουμε στο χιονοδρομικό, και τέλος καταλήγουμε στη ξακουστή Σαμαρίνα!

Αναλυτικά:

9/2 1η Μέρα :Άφιξη και Συνάντηση στο χιονοδρομικό κέντρο όπου και διανυκτερεύουμε σε ένα από τα καταφύγια.

10/2 2η Μέρα
Το πρωί μεταφερόμαστε στο χωριό Αβδέλα με στόχο και κατάληξη το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας. Η διαδρομή μας βάζει για τα καλά στα «βαθειά», αφού ανηφορίζει , ανάμεσα από συστάδες οξυάς, και πεύκων. Ανηφορίζουμε με κατεύθηνση, βόρεια, βορειοδυτικά προς την ψηλότερη κορυφή της Βασιλίτσας στα 2249μ. Το ίχνος που ακολουθούμε είναι μια παραλλαγή του διεθνούς μονοπατιού Ε6, το οποίο «πατάει» στα χνάρια παλιού κτηνοτροφικού μονοπατιού, που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τους βοσκούς της περιοχής. Από την κορυφή της Βασιλίτσας έχουμε υπέροχη θέα προς την Ήπειρο και τα βουνά του Σμόλικα της Τύμφης, αλλά και προς Μακεδονία, όπου δεσπόζει ο Όλυμπος. Η κατάβαση γίνεται από της κορυφογραμμή της Βασιλίτσας, με κατευθηνση το χιονοδρομικό.
Διαρκεια 6-7 ώρες

11/2 3η Μέρα
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει να ανηφορίζουμε για την άγνωστη σχετικά κορυφή της Γομάρας στα 2177. Η διαδρομή ξεκινάει με θέα την επιβλιτηκή Τύμφη, και μέσα από τα αιωνόβια ρόμπολα, καταλήγει στο παλιό πυροφυλάκιο της κορυφής. Καθόλου τυχαία η επιλογή του σημείου για τον έλεγχο των πυρκαγιών αφού ένα μεγάλο κομματι της Ελλάδας διακρίνεται από την κορυφή. Στη συνέχεια, από την όμορφη και καλοσχηματισμένη κορυφογραμμή της Γομάρας, κατευθηνόμαστε προς τον «Σταυρο» και στο ύψωμα «Ανιτσα» όπου έγιναν ιστορικές μάχες στην περίοδο του εμφύλιου πόλεμου. Μεταφερόμαστε στη Σαμαρίνα για να κλείσει αξιοπρεπώς το διήμερο μας!
Διαρκεια 5-6 ώρες

Περιλαμβανει,

– 2 διανυκτερευσεις στο ΧΚ Βασιλίτσας σε ένα από τα δύο καταφύγια

– Μεταφορές προς το σημείο εκκίνησης, και από το σημείο τερματισμού στο χιονοδρομικό

– Συνοδό βουνού, εξοπλισμό για 2 μέρες

– Εξοπλισμό (χιονορακκέτες, γκέτες, μπαστούνια)

Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

-Αδιάβροχα, χειμερινά, ρούχα.
-θερμοεσώρουχα
-fleece
-σκούφο, γάντια
-Μάσκα του σκι (προαιρετικά) ή γυαλιά ηλίου
-Σακίδιο 35-45lt
Παγούρι για νερό

 

Θέλει εμπειρία χειμερινού βουνού; Δεν χρειάζεται εμπειρία χειμερινού βουνού, καθώς οι διαδρομές είναι προσεκτικά επιλεγμένες και δεν θα περπατήσουμε σε απότομα, αλπικά πεδία. Άλλωστε με τις χιονορακέτες μπορούμε να κινηθούμε μόνο σε ομαλές κλίσεις. Το περισσότερο της διαδρομής είναι σε δάση και ήπιες κλίσεις! Εμπειρία στην πεζοπορία χρειάζεται, καθώς και μια μέτρια φυσική κατάσταση, αφου τα περπατήματα έχουν διάρκεια 5-6 ώρες.