Δραστηριoτητες

Ορειβατικό σκι

Το ορειβατικό σκι είναι ένα άθλημα το οποίο μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε ως ανερχόμενο στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να προσεγγίσει απάτητες πλαγιές, μακριά από τα πολύβουα χιονοδρομικά κέντρα. Είναι ουσιαστικά πεζοπορία με τα σκι φορεμένα!


Βέβαια χρειάζεται και ο απαραίτητος εξοπλισμός. Πρώτα είναι οι «φώκιες», ειδικά συνθετικά και επεξεργασμένα δέρματα τα οποία κολλάνε κάτω από το πέδιλο κατά την ανάβαση και δεν το επιτρέπουν να γλιστράει πάνω στο χιόνι. Οι δέστρες είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να ελευθερώνεται η φτέρνα για να μπορεί ο αναβάτης να περπατάει. Οι μπότες είναι και αυτές πιο μαλακές και πιο ελαφριές από του αλπικού σκι και έχουν λειτουργία ώστε να λυγίζουν κατά την ανάβαση. Επίσης τα σκι είναι πιο ελαφριά και πιο μαλακά για να μας διευκολύνουν στην ανάβαση. Όλα αυτά κλειδώνουν και αφού ξεκολλήσουμε και τις «φώκιες», ξεκινάμε για αξέχαστες καταβάσεις στις παρθένες πλαγιές!

Camp Ορειβατικού Σκι. Από τη σαιζόν 2013/14, ξεκινάμε ένα ενδιαφέρον Camp που σκοπό έχει να μυήσει τον ενδιαφερόμενο στο ορειβατικό σκι, αρχάριο και μη! Κυρίως απευθύνεται σε αρχάριους και σε κόσμο που δεν έχει την τεχνική κατάρτηση να κατέβει με άνεση μια κόκκινη πίστα, βασική προϋπόθεση για κάποιον που θέλει να συμμετέχει σε σχολή ορειβατικού σκι. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 6 μέρες, ή 3 Σ/Κ, και οι συμμετέχοντες κυρίως κάνουν πρακτική εξάσκηση στη πίστα ενώ γίνονται και μαθήματα ενημερωτικού χαρακτήρα. Στο τέλος του σεμιναρίου οι «μαθητές» θα έχουν τη δυνατότητα να κατέβουν ήρεμα και ωραία μια κόκκινη (μέτριας δυσκολίας) πίστα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι θέτουν σωστές βάσεις για τα μετέπειτα βήματα τους στον μαγικό κόσμο της χιονοδρομίας!

 
Εκδρομές Ορειβατικού Σκι:
Κάθε χρόνο, στο τέλος της σαιζόν η Compass Adventures, οργανώνει και μία 2ημερη ή τριήμερη εκδρομή σε κάποιο βουνό της Βόρειας Πίνδου. Η διάσχιση-εξόρμηση απαιτεί βασικές γνώσεις χιονοδρομίας και ορειβατικού σκι και γίνεται σε κάποιο από τα «μεγάλα» βουνά, Γράμμος, Σμόλικας, Τύμφη. Την εκδρομή τη συνοδεύει πιστοποιημένος οδηγός βουνου και η διαμονές γίνονται σε καταφύγια ή μικρούς ξενώνες.