Δραστηριoτητες

CANYONING ZAGORI

Canyoning, είναι μια δραστηριότητα για τους λάτρεις της Αδρεναλίνης!!

Εμείς στην Compass Adventures, έχουμε σχεδιάσει φανταστικές διαδρομές στην περιοχή Ζαγορίου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Σκάλας του Βραδέτου.

Η διαδρομή είναι για όλους και ιδανική για πρωτάρηδες! Η δραστηριότητα του canyoning, είναι κατάβαση φαραγγιών με τη βοήθεια σχοινιών, ουσιαστικά είναι καταρρίχηση σε απότομες πλαγιές. Με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα ανεξερεύνητα μέρη και να απολαύσουμε τη μαγεία των πετρωμάτων που κρύβουν τα στενά φαράγγια! Απολαύστε τα μαζί μας!   

Στο συγκεκριμένο φαράγγι, το σημείο συνάντησης είναι η βάση μας στo χωριό Κήποι, όπου διαλέγουμε τον εξοπλισμό μας και με το βανάκι της εταιρίας μεταφερόμαστε στο Βραδέτο, ψηλότερο χωριό του Ζαγορίου. Εκεί γίνεται ενημέρωση και μικρό μάθημα για το πως θα κινηθούμε στο φαράγγι και κατηφορίζουμε προς τα πρώτα ραπέλ! Η συνέχεια είναι μαγική!

Κατηφορίζουμε μέσα σε μαγευτικό τοπίο και σε μοναδικά ασβεστολιθικά πετρώματα, όπου οι σχηματισμοί τους είναι σπάνιοι. Στα φαράγγια αυτα παλιότερα οι ντόπιοι έβρισκαν καταφύγιο από τους κατακτητές! Η κατάβαση έχει δύο μεγάλα «ραπέλ» των 30 μέτρων! Οι εμπειρίες, αξέχαστες! Η κατάληξη του είναι στη περίφημη σκάλα του Βραδέτου, όπου περπατάμε ένα μικρό κομμάτι της και καταλήγουμε στον τερματισμό.