Δραστηριoτητες

Ημερήσιες ποδηλατοβόλτες στο Ζαγόρι

 

Κάνοντας ημερήσιες ποδηλατοβόλτες στο Ζαγόρι, μπορείτε να ανακαλύψτε μοναδικά τοπία, διαδρομές και χωριά! Διαδρομές για όλα τα επίπεδα, δοκιμάστε το!

 

 Στα δάση του Ζαγορίου : Συνάντηση στη βάση μας στην Ελάτη. Διαλέγουμε ποδηλατικό εξοπλισμό και ξεκινάμε για την εκκίνηση της διαδρομής, προς το χωριό Ελάτη. Ξεκινάμε ποδηλατόντας τον κεντρικό δρόμο προς Δίκορφο και πριν το χωριό μπαίνουμε σε έναν χωματόδρομο μέσα σε πανέμορφο δάσος με θέα την Τύμφη και το φαράγγι του Βίκου, συνεχίζουμε κατηφορικά προς τα Ριζιανά. Βγαίνουμε σε άσφαλτο και ευκολα καταλήγουμε στους Κήπους επίσκεψη-ξενάγηση στα γεφύρια, Πλακίδα – Μύλου. Τέλος διαδρομής, επιστροφή με αυτοκίνητο στη βάση μας.

Υψομ. Διαφορά: 150μ. Διάρκεια: 2.00-2.30 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια (Τεχνική)

20χιλ., 70% κατηφόρα, 15% ευθεία, 15% ανηφόρα, 9χιλ χωματόδρομος, 11χιλ άσφαλτος

——————————————————————————————————————————————————-

 

bikezagori6Στα δάση του Γυφτόκαμπου: Συνάντηση στη βάση μας στους Κήπους. Διαλέγουμε ποδηλατικό εξοπλισμό και ξεκινάμε για την εκκίνηση της διαδρομής, προς το Γυφτόκαμπο. Εκεί μπαίνουμε σε ένα χωματόδρομο και σε πανέμορφο πευκόδασος. Η διαδρομή μας είναι κυκλική και ξεκινάει με ήρεμη ανηφόρα και κατηφορίζει όμορφα προς τις Σαρακατσάνικες στάνες. Εκεί κάνουμε στάση για μια επίσκεψη και συνεχίζουμε κατηφορικά μέχρι το αυτοκίνητο. Καταπληκτική διαδρομή από άποψη θέας και φυσικής ομορφιάς.

Υψομ. Διαφορά: 150μ. Διάρκεια: 2.30-3.00 ώρες, Δυσκολία: Μέτρια (φυσική κατάσταση)

23χιλ., 50% κατηφόρα, 50% ανηφόρα, 20 χιλ. xωματόδρομος, 3 χιλ. άσφαλτος

——————————————————————————————————————————————————————————–

Όλες οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν, ποδήλατο, κράνος, γάντια, έμπειρο όδηγό και μεταφορές